Skip to content

MANDALE DE COLORAT

Mandalele sunt o serie de reprezentări circulare abstracte și simbolice care au fost utilizate pe scară largă timp de secole. Se știe că desenarea de mandale contribuie foarte mult la dezvoltarea personalității și creativității oamenilor. Dacă vrei să cumperi ceva cu mandale recomandăm CEL.ro

MANDALE DE COLORAT

PLANȘE DE COLORAT CU ANIMALE

DESENE DE COLORAT CU FETE ȘI PENTRU FETIȚE

DESENE DE COLORAT PENTRU BĂIEȚI ȘI CU BĂIEȚEI

FIȘE DE COLORAT CU PRINȚESE ȘI PRINȚI

DESENE DE COLORAT UȘOARE

DESENE DE COLORAT GRELE

Inițial, acestea au fost reprezentări ale universului, dar utilizarea lor pe scară largă a dus la o evoluție a acestor reprezentări, motiv pentru care, în prezent, există o mare varietate de desene și imagini în acest stil impresionant.
Mandalele pentru copii devin din ce în ce mai frecvente în lumea occidentală, deoarece, de câțiva ani, utilizarea lor a fost extinsă la nivel terapeutic, deoarece s-au constatat mari beneficii în urma utilizării lor, dar nu numai la copii, fiind folosite și pentru adulți.

Ce este o mandala?

În zilele noastre, mandalele au devenit foarte populare în cultura noastră și le vedem din ce în ce mai des în jurul nostru, dar știm cu adevărat ce este o mandala?
Aceste elemente sunt atractive datorită frumuseții compoziției lor, dar nu toată lumea știe că nu sunt doar desene colorate și că varietatea formelor geometrice concentrice și culorile folosite schimbă sensul general al mandalei. Forma clasică prin excelență este cercul, care dă sens cuvântului, deoarece se traduce prin „cerc sacru”. Reprezintă „adevăratul eu”, universul, eternitatea și majoritatea aspectelor vieții noastre, cum ar fi prietenii, familia și comunitatea. Alte forme utilizate în mod obișnuit sunt triunghiul, pătratul și spirala.

Beneficiile colorării mandalelor

Aplicarea acestor tehnici include trei faze posibile, în funcție de participarea individului: observarea, colorarea și desenarea.

Mandale pentru copiii de școală primară

În perioada școlii primare, copiii se află într-o fază de îmbunătățire a abilităților psihomotorii, care trebuie să fie însoțită de dezvoltarea creativității. Colorarea mandalelor poate fi o activitate foarte benefică, accesibilă și simplă pentru toți copiii.
Fiecare va experimenta sentimente diferite, iar alegerea mandalei va afecta și acest lucru. Este o metodă eficientă de trezire a simțurilor, precum și de stimulare a gândirii creative, a fluidității și flexibilității minții.
Pe lângă aceste beneficii, va servi și la îmbunătățirea concentrării și răbdării, ca o modalitate de a scăpa de probleme și de a renunța la griji, dar și pentru a îmbunătăți stabilitatea într-un mod atractiv și satisfăcător. De asemenea, va fi util să cunoașteți starea de spirit a persoanei care le pictează, deoarece aceasta va varia în funcție de culorile alese.
Și odată ce procesul de colorare este sub control, copiii vor putea încerca să își facă propriile desene. Dar până atunci, includem șabloane de colorat pentru cei mai mici copii, cu desene specifice pentru a le crește interesul.